Pyhäjärventie 12, 27800 Säkylä
045-633 8266
pekko@terveydenatlas.fi

Osteopatia

Hoidon perusta

Osteopatialla hoidetaan kokonaisuutta eikä pelkästään oireita. Mikäli hoidossa keskityttäisiin hoitamaan pelkästään oireilevaa aluetta, olisi se sama kuin ottaisit särkylääkettä kipuun, joka alkaa lääkkeen vaikutusajan jälkeen uudelleen. Osteopatiassa on tarkoitus löytää ensisijainen syy kehon oireiluun ja päästä vaikuttamaan oireiden aiheuttajaan kehossa. Useimmiten oireiden syy on aivan jossain muualla kuin itse oireet.

Monesti ongelmia ja oireita aiheuttaa se alue kehosta, josta löytyy suurin jäykkyys ja liikerajoitus. Tämä virheellinen toiminta aiheuttaa kehossa erilaisia kompensaatioita, jotta toimintakyky säilyisi mahdollisimman hyvänä. Ennemmin tai myöhemmin nämä kompensaatiomuutokset aiheuttavat kehossa oireilua, koska kehon toiminnallinen ja fysiologinen tasapaino on häiriintynyt.

Osteopaatti

TERVEYDENHUOLLON AMMATTILAINEN

Osteopaatti on suorittanut 4-vuotisen koulutuksen ja on Valviran hyväksymä nimikesuojattu terveydenhuollon ammattilainen. Osteopaatille asetettuja laatuvaatimuksia ja toimintatapoja ohjaa Euroopan osteopatiastandardi EN16686 sekä Suomen laki. 

Yhdysvaltain ja Euroopan osteopatialainsäädännöt eroavat toisistaan jonkin verran. Yhdysvalloissa osteopaatit ovat lääkäreitä, jotka manuaalisen hoidon lisäksi suorittavat esimerkiksi leikkauksia ja määräävät lääkkeitä. Euroopassa osteopaattien toiminta on rajattu manuaalisen terapian harjoittamiseen.

MIKÄ IHMEEN OSTEOPAATTI

Osteopatia on vanhin länsimaisista manuaalisista hoitomuodoista, vaikkakin Suomessa vielä huonosti tunnettu. Osteopaatti on kehon rakenteen ja toiminnan asiantuntija, joka analysoi ja hoitaa kehon erilaisia häiriötiloja. Osteopaatilla on erittäin kehittynyt palpaatiokyky ja kyky tunnistaa kehon eri osien vuorovaikutus toisiinsa.

Osteopatia on hoitona kevyen ja kivuttoman tuntuista. Hoito perustuu tarkkaan anatomian ja fysiologian tietämykseen sekä hoitajan käsien herkkään palpaatiokykyyn. Osteopatia sopii hyvin vauvoille, lapsille, nuorille, aikuisille ja vähän vanhemmillekin.

Osteopaatilla on käytössä useita erilaisia hoitotekniikoita, joilla voidaan käsitellä mm. pehmytkudoksia, sidekudoksia ja niveliä, mutta myös hellävaraisesti vaikuttaa sisäelinten, hermoston ja verenkierron toimintaan. Osteopaatti voi tarpeen mukaan käyttää pehmeitä ja kivuttomia nivelmanipulaatiotekniikoita. Hoito muodostuu aina yksilöllisesti asiakkaan sen hetkisen tilanteen mukaan, joten hoitokerrat eivät ole täysin samanlaisia keskenään.

OSTEOPATIAN HISTORIA

Osteopatian on kehittänyt amerikkalainen lääkäri Andrew Taylor Still (1828-1917). Still huomasi kehon kykenevän parantamaan itse itsensä erilaisista sairauksista, jos kehon toiminta oli tasapainossa. Still nimesi hoidon osteopatiaksi vuonna 1874. Still kehitti osteopatiaa systemaattisesti vuosien ajan haastaen omia sekä muiden käsityksiä ihmiskehon toiminnasta.

Eurooppaan osteopatian toi englantilainen fysiologi ja lääkäri J. M. Littlejohnin (1865-1947). Littlejohn perusti Euroopan ensimmäisen osteopaattikoulun, British School of Osteopathyn.

Suomeen osteopatiakoulutuksen toi Christer Pellas (1945-). Suomessa hän aloitti osteopatiakoulutuksen vuonna 1989 Luontaislääketieteen Instituutti Kaironissa Helsingissä.

Terveys on jotain, jota keho itse tuottaa ja tavoittelee

VÄLILLÄ PITÄÄ VAIN NÄYTTÄÄ OIKEA SUUNTA

OTA
YHTEYTTÄ

Kiinnostuitko?

VARAA AIKA